sirius

Hälsoprojektet som gav både bättre kondition och stämning

2 oktober, 2017

mondi-dsc3867

Tomas Sandberg, ordförande i Pappers, VD Sami Leinonen och HR chef Britt Salomonsson ser tillbaka på ett hälsoprojekt inom Mondi Örebro AB som ökade sammanhållningen och trivseln på företaget, samtidigt som konditionen på de enskilda medarbetarna höjdes generellt.

När Mondi Örebro AB behövde en nytändning valde man att satsa på bättre hälsa och ökad trivsel på jobbet.

De fackliga organisationerna och företaget enades om ett hälsoprojekt.

– Vi ser en tydlig förändring, berättar HR chef Britt Salomonsson. Vi fick en teamkänsla genom hela företaget, över alla gamla gränser. Träning blev en snackis och vi nådde framför allt gruppen som inte tränade tidigare. Dessutom hade jag och Kerstin Wahlman, vår SHE Manager, riktigt kul när vi spånade fram de drygt 30 olika aktiviteterna.

Inför hälsoprojektet gjordes en konditionstest på alla deltagarna. Nästan alla som deltog i aktiviteterna provade något som de aldrig provat tidigare.

Hela satsningen fick ekonomiskt stöd från Centralfonden.

Blev bättre

Arbetsorganisation och ledarskap påverkas också när stämningen nu blivit allt bättre på arbetsplatsen.

Britt Salomonsson betonar vikten av att ledningen var tydlig med att hälsoprojektet var prioriterat, en viktig satsning:

– Det blev tydligt att det var allas angelägenhet att må bättre, säger hon.

Pappers och företaget bekostade tillsammans en upprustning av gymmet på Mondi. En satsning som Britt lyfter fram som ytterligare exempel på det breda engagemanget för projektet.

Hon ser också klara fördelar mot ett vanligt friskvårdsbidrag:

– Det går ofta till personer som redan är motiverade att träna eller går till träningskort som sedan inte används.

– Här fick alla valuta för den satsning vi gjorde.

mondi-sid-2-dsc3893 mondi-dsc3880

Slitet som får alla att må bättre på jobbet

Plankan på yogamattan blev populär – alla som bokförde minst 30 gånger med 30 sekunder på plankan fick behålla mattan. Och snart blev det en individuell utmaning att förbättra sitt eget resultat. 

Det är koncentrerat tyst i entrén till Mondi Örebro AB, bara enstaka pustanden och en något ansträngd andhämtning hörs när klockan tickar mot två minuter. Snart ligger alla smått utmattade på mage och tar igen sig efter ett pass på yogamattan.

– Två och en halv minut, konstaterar Sami Leinonen, VD på företaget, när han rullar ihop mattan för att återgå till kontoret. När jag började träna plankan i höstas klarade jag bara en halv minut.

Plankanövningen har tagit totalt tre-fyra minuter, snart är alla tillbaka på sina arbetsplatser igen.

Sami Leinonen kom som ny VD för två år sedan till ett företag i full färd med omstruktureringar. I samband med rationaliserinar följde nya processer, nya arbetssätt.

Viktigt att må bra

– För att möta allt det nya är det viktigt att vi alla mår bra tillsammans, att vi bygger ett vinnande team, konstaterar Sami Leinonen när han pustat ut och vi sitter tillsammans med Pappers ordförande Tomas Sandberg.

– När vi mår bättre, har vi roligare på jobbet, vi får mindre sjukfrånvaro, presterar bättre och når bättre resultat.

– Vi vet också att vi har en snittålder på 49 år och vi vill verkligen aktivera alla, även de som brukar vara inaktiva.

Tomas Sandberg ser det positiva resultatet som en bonus. Han poängterar att satsningen inneburit att man fått ett fokus på positiva saker inom företaget.

– Vi har länge haft bra relationer mellan företaget och de fackliga organisationerna, men det är ofta lätt att fastna i problem.

Både Tomas och Sami upplever att gamla gränser inom företaget luckrats upp, avstånden mellan personalgrupper har minskat och de spontana samtal som uppstått på olika aktiviteter har lett till nya vänskapsband.

Det finns både enskilda aktiviteter och saker som sker i grupp. Fotbollsmatchen mot en samarbetspartner (som Mondi vann…) är ett exempel på när man gjorde något i lag. Men även enskilda aktiviteter skapar sammanhållning.

Utvärderingen visar att även varannan anställd som inte varit med i någon aktivitet upplever en bättre trivsel på jobbet nu. Bland deltagarna ökade konditionen – som mest med 218 (!) procent.

Mest ökade konditionsvärdet för anställda som tidigare varit inaktiva.

Tävlingsdel

– Om ett gäng tränar boxning tillsammans blir det lätt ett samtalsämne på jobbet nästa dag.

Hela satsningen drogs igång med en Mondi-Dag, ”Make a Difference Day” i slutet av förra året. I projektet fanns en tävlingsdel, de som lyckades förbättra sin kondition mest fick pris.

Men den stora vinsten är ändå att nästan alla trivs bättre på jobbet.

Walid har gått sig till bättre kondition

mondi-dsc3858

Walid Mnasri jobbar treskift på Monsi Örebro AB. Han är en av många på arbetsplatsen som är med i hälsoprojektet och hans syreupptagning har hittills ökat med 33 procent.

Walid Mnasri är som de flesta av oss – han vet att träning är bra, att skräpmat är dåligt och att han nog borde röra lite mer på sig.

– Men det behövs en push för en förändring, säger han. Och den fick jag nu.

Walid är 36 år och bor med sin fru i Örebro. Han är egentligen utbildad svetsare men trivdes aldrig riktigt med sitt yrkesliv innan han fick jobb som maskinoperatör på Mondi Örebro AB för nio år sedan, 2008.

– Nu har jag hittat rätt, säger han. Jag känner att jag behärskar jobbet, jag trivs med att jobba skift och jag har väldigt bra arbetskamrater.

Fanns ett tävlingsmoment

När hälsoprojektet drogs igång sent förra hösten blev han intresserad.

– Det fanns ett tävlingsmoment i det och jag gillar utmaningar, säger han.

Nu blev inte Walid slutsegrare, han hade redan ganska bra kondition och det fanns flera som höjde sin prestation betydligt mer, men bara genom att promenera mycket, låta bilen stå, lyckades han ändå höja sina konditions- och syreupptagningsvärden med hela 33 procent.

Han går på gym och tränar också emellanåt när han hinner.

Mer grönsaker

Nu tänker jag mer på vad jag äter, säger Walid som i princip slutat köpa snabbmat på hamburgerier eller pizzerior. Han har dragit ner på bröd och ökat grönsaksdelen på tallriken.

– Jag äter fortfarande pizza, men då gör vi den själva hemma, säger han.

Och han mår bättre i vardagen.

mondi-dsc3908

Helena bygger ökad styrka och kondition på jobbet

Helena Svensson har ökat sin muskelmassa sedan hon började träningen – och dessutomkommit igång med spinningen igen efter tio års uppehåll.

Helena Svensson har tränat regelbundet sedan tidigare men när företaget erbjöd helt nya aktiviteter vågade hon testa nya förmågor hos sig själv.

– Jag anmälde mig till en crawlkurs i simhallen. Det var roligt att testa och kul att prata om efteråt.

Helena jobbar som controller, gör lönsamhetsuppföljningar och analyser. Hon är relativt nyanställd, när hon kom till Mondi Örebro hade hälsoprojektet redan dragit igång.

– Men här fanns aktiviteter som passade för alla; puls, styrka, rörlighet…

Extra roligt

Helena började med att vara med på yoga, spinning och pilatus:

– Det var extra roligt med spinning eftersom jag testade det för sådär tio år sedan och bestämde mig för att det inte var något för mig. Nu vågade jag prova igen och insåg att det var jätteroligt!

Tester har visat att hon ökat sin muskelmassa som en följd av sin träning. Plankan klarar hon numera imponerande 3.40 minuter. Och mer ska det bli…

Dessutom följde hon med på en crawlkurs tillsammans med ett gäng andra från Mondi, både tjänstemän och skiftarbetare.

– Det blev en trevlig möjlighet att träffa människor som jag normalt inte träffar i vardagen, säger Helena.

Upplevelse

Själva kursen blev också en upplevelse:

– Jag lärde mig tekniken, att ligga rätt men jag klarade inte att lära mig andas, så en 25-metersbana vore perfekt för mig – simma 25 meter och sedan andas…

Kursen började med att alla filmades när de försökte crawla för att sedan avslutas med en ny filminspelning:

– Vi blev alla väldigt imponerade av vår egen framgång, hur mycket vi lärt oss under kort tid, berättar Helena.