sirius

Sirius Forum är äntligen tillbaka 2022

4 oktober, 2021

Varmt välkomna till Sirius Forum 2022 som går av stapeln den 2 februari och handlar om mångfald och likabehandling. Det är viktiga frågor för företagens konkurrenskraft och för jämställda, inkluderande arbetsplatser. Programmet har utarbetats av parterna gemensamt. 

Målgruppen för Sirius Forum är nyckelpersoner i företag inom massa- och pappersindustrin, sågverk och skogsbruk. Vi vänder oss främst till dig som är arbetsledare eller arbetar fackligt men alla är självklart välkomna!

Säkra din plats och anmäl dig och dina kollegor redan nu!

Datum och tid: 2 februari 2022 09.30-16.00

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Deltagaravgift: 800 kr exkl. moms.

Program:

08.30 Registrering och kaffe

09.30 Välkomna
Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna och Pontus Georgsson, förbundsordförande Pappers hälsar välkomna till Sirius Forum 2022.

09.35 Mumtaz Integration
Våga vara tydlig, nyfiken och konkret!
Rekryteringskonsulten Magnus Berg och den syriske entreprenören Mouddar Kouli från Mumtaz Integration berättar om hur man överbryggar kulturkrockar och kopplar ihop utlandsfödda arbetssökande med svenska chefer.

10.45 Essity Group
Pia Höök, VP Diversity, Equity and Inclusion, delar med sig av inspiration och intressanta exempel från forskning och praktik. Pia har jobbat med verksamheters kultur, ledarskap och hållbarhet i många år. Hon arbetar sedan i november på Essity Group.

11.15 Lunch

12.30 Inkludo – för en schystare arbetsplats
Vad är okej att säga eller göra på jobbet?
Vi behöver prata om hur vi vill ha det på jobbet och lära oss mer om oss själva för att bli bättre på att inkludera och få en attraktivare arbetsplats. Vi spelar Inkludo!

14.30 Flens byggelement
HR-chefen för Flens byggelement, Klas Wahlström, berättar om hur företaget i samband med flyktingkrisen anställde syriska flyktingar för att kunna förstärka produktionen med ytterligare ett skift.

15.00 Stora Enso Sverige
Magdalena Hallberg, HR-direktör Stora Enso Sverige, presenterar det globala initiativet We Belong Here, som syftar till att främja mångfald och mer inkluderande arbetsplatser. Hon berättar också om företagets satsning för att öka andelen kvinnor inom den svenska verksamheten.

15.30 Tillsammans framåt!
Varje förändring börjar med ett första steg. Vi formulerar och delar med oss av de små steg som ska bidra till förändringen.

16.00 Sirius Forum 2022 avslutas – lycka till med arbetet på hemmaplan!

Anmäl dig och dina kollegor här